[...] je zobaczylam.W tym przypadku chyba tez nie powoduje to duzych strat w produkcie? Tak przy okazji mozna dodac: Dryfowanie - usuwanie pestek lub nasion z owoców. Duszenie - gotowanie obsmażonego na ogół produktu, pod przykryciem, we własnym sosie z dodatkiem niewielkiej ilości tłuszczu i płynu. Flambirowanie - skropienie gotowej potrawy [...]
gotowanie ryżu na parze nie ma żadnego sensu, szczególnie niełuskanego. Ryż polecam gotować metodą tradycyjną (nie mówię o ryżu w torebkach). Sypiesz do garnka, podsmażasz lekko na sucho, następnie zalewasz wodą na 2 palce, solisz i trzymasz na bardzo delikatnym ogniu prawię do miękkości. Potem zdejmujesz i czekasz aż dojdzie. Żadnych składników [...]
[...] możliwości występowania biegunek konieczne jest przestrzeganie zaleceń diety lekko strawnej. Unikać należy potraw tłustych i smażonych. Spośród metod kulinarnych zalecamy gotowanie w wodzie i na parze, duszenie bez obsmażania, pieczenie w folii. Niepożądane są również produkty obciążające przewód pokarmowy, mające działanie drażniące lub [...]
[...] Postaram sie to uwzgledniac co jakis czas i wymieniac z piersia indyka. Jesli chodzi o sposob przygotowania mies i ryb, to w moim przypadku na razie w chodzi w gre tylko gotowanie w wodzie i na parze. Smazenie, pieczenie w piekarniku, grillowanie i mikrofala odpadaja. A jesli chodzi o omega3 to zastepczo bede bral jakis preparat z apteki [...]
[...] Postaram sie to uwzgledniac co jakis czas i wymieniac z piersia indyka. Jesli chodzi o sposob przygotowania mies i ryb, to w moim przypadku na razie w chodzi w gre tylko gotowanie w wodzie i na parze. Smazenie, pieczenie w piekarniku, grillowanie i mikrofala odpadaja. Tłuszcze do każdego posiłku prócz przed i potreningowego. Jak napisalem w [...]
[...] gotowana, która jest zabroniona może być zjedzona po ugotowaniu na parze. Podpowiedział mi również, że można produkty mrozić i też indeks spada. Natomiast trzeba uważać na gotowanie, bo tu się robi najwięcej błędów, bo np. soczewica czy soja które mają niski IG, gotowane długo dostają IG barszo wysoki i cała dieta idzie na marne. Trzeba te [...]
[...] przykryciem dość długo. Gotuję ją przed wyjściem do pracy, a po powrocie jest miękka. Natomiast groszek i soczewica pod przykryciem dochodzą w parę minut. Twoje tak długie gotowanie podniosło jej IG pewno bardzo wysoko. Natomiast dawno już nie gotowałam soji, więc nie pamiętam czasu gotowania, ale myślę, że też wystarczy ok. 10-15 min. i niech [...]
[...] a mniej kurczaka, czy tuńczyka. Postanowiłam zmienić proporcje. Będzie głownie kurczak, rybki... i dużo warzyw Bo ich też coś ostanio brakowało. Zaraz zabieram się za gotowanie na jutro Mam jednak nadzieję że efekt gotowania nie będzie podbny do obiadu - podczas którego gotując na parze przypaliłam garnek Na szczęście wyszorował się [...]
Jak przyprawiacie pierś gotowaną na parze? Dzisiaj pierwszy raz zrobiłem kotleciki z mielonej piersi kurczaka, gotowanych płatków owsianych i nieco mąki pełnoziarnistej, ale mam problem z doprawieniem tego wynalazku, a jako, że przerzucam się ze smażenia i pieczenia na gotowanie to chciałbym, aby miało to jakiś konkretny smak...
Oki to zawsze juz jakies pole manewru. Jeszcze mam warzywa i mieso z kosci z rosolu. Wydaje mi sie e to chyba jednak bylo zatrucie (chociaz nie wiem czym) bo juz sie nic nie dzieje w brzuchu, jedynie ssanie z glodu. Czyli rozumiem ze poki co mam olac swoj normalny rozklad i po troche cos probowac wypic/zjesc? Bo lekarka mi tylko powiedziala z 3 [...]
[...] nie należy wylewać, gdyż jest to ścięte pełnowartościowe białko, które przeniknęło do wywaru. Czas przygotowania mięsa skraca znacznie stosowanie szybkowaru, vv którym gotowanie przebiega w warunkach wyższego ciśnienia. -Przy duszeniu mięsa, po umyciu i osuszeniu, zaleca się najpierw obsmażyć je. na gorącym tłuszczu (obramienie), aby ścięła [...]
[...] 2x dziennie by wykielkowala i wtedy gotowac. Nie dosc ze krocej sie gotuje to jeszcze bomba mineralno -witaminowa. Jak ktos sie lubi bawic to ujdzie nawet na parze gotowanie. Ale ja juz teraz "wyroslam" z tych zabaw przez gusta smakowe dzieci, ktore sa psute przez cale otoczenie i pozniej na wszytsko mowia "ble" i [...]
Czy gotowanie w wodzie produktów typu kasze/ryż/makarony nie różni się niczym od gotowania na parze? Tj. chodzi mi o składniki odżywcze/witaminy itp czy to ma się tylko do warzyw? Pozdro ;] http://potreningu.pl/kobieta/artykuly/1861/dlaczego-warto-gotowac-na-parze-
[...] po fizjo przestała boleć lewa dwójka, ale po biegu znowu boli }:-(( Grzeszki: ciasto Na imprezę dużo roboty było, cały dzień na nogach, na drugi dzień sprzątanie i gotowanie. Mimo to miałam jeszcze siłę aby pobiegać, co jest na duży plus! Zdecydowanie czuję więcej siły na codzień i zwalam to na barki treningu. Dzień 21, poniedziałek DT [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] wchłonął cały olej) ? + filety. Mintaj, panga itd. I tu również pytanie jak je przyrządzać? Na parze nie mam możliwości zrobić, mogą być smażone na oliwie, czy zostaje mi gotowanie? I pytanko jeszcze jedno o cycochy. Najlepiej grill lub para. A co ze smażeniem na oliwie? Zmieniłem trochę dietę. Pisałem bardziej ogólnie, gdyż tanie to [...]
[...] tak 1-2 minuty. Zmęczyłam się ;-) I jeszcze fotka kolacji - omlet na parze, dobre to :-) Mąż mi kupił nowy sprzęt do kuchni bo marudziłam że za dużo czasu zajmuje mi gotowanie ;-) Póki co jestem zadowolona, oszczędzam sporo czasu. Tylko nie wiem co będzie dalej z dietą %-) ;-) /SFD/2021/6/8/c146ca5ab3da4b69b84b7181ea58f097.jpg Zmieniony [...]
[...] przyswajane sa jajka gotowane na miękko. Lekkostrawna jest równiez jajecznica gotowana na parze. Jajka gotowane powyżej 10 minut są cięzej strawne, a oprócz tego takie gotowanie powoduje starty witamin oraz obniża ich wartośc odżywczą (nawet o ok. 40%). Na skutek tak długiego gotowania wokół żółtka powatsje zielona obwódka która jest [...]